Video

Iedere leerling is anders en daardoor ook iedere school. Het gedachtegoed, de locatie en de verhalen verschillen. U kunt hier van iedere schooldirecteur zelf horen wat hun school zo bijzonder maakt.

Gaat u mee terug naar 2021?
Vorig jaar brachten we een magazine uit vol verhalen, waarin we terug keken op 2020. Dit jaar blikken de directeuren terug in onderstaande video’s. 2021 was een bijzonder jaar doordat Corona de samenleving in de greep hield. Thuisonderwijs, ziek zijn, spanning, hilariteit en fysiek niet samenwerken; het kwam allemaal voorbij. Bekijk de video’s om van de directeuren zelf te horen wat 2021 de scholen bracht.

Interviews

Wat maakt iedere school uniek? En hoe zag 2021 er uit? Klik op de video van de school en kijk mee naar de persoonlijke verhalen.
Meer lezen over 2021? Klik hier voor het Jaarverslag en de Jaarkrant 2021.

Het verhaal van De Vogelaar, Raalte
Mondkapjes weg en in één week 4 zieke leerkrachten. Hoe los je dat op? Directeur Jan Willem Hendriks deelt zijn trots en vertelt wat het leven van een schooldirecteur zo makkelijk maakt in tijden van Corona.
Het verhaal van De Springplank, Heino
In 2021 werd de Talententuin opgezet. Welk effect had dat op de kinderen? Ook deelden leerkrachten persoonlijke bloobers om de positieve spirit samen hoog te houden. Directeur Marieke Ter Haar vertelt in deze video over het jaar 2021 in Heino.
Het verhaal van Opwaardz, Olst
Als er scholen fuseren zorgt dat voor veel dynamiek. Tel daar het dynamische corona-jaar 2021 bij op. Directeur Claudia Diepstraten kijkt terug op deze pittige mix en neemt de kijkers mee naar Olst.
Het verhaal van Kwintijn, Raalte
Een school vol verhalen. Maar ook met rust en zorgzaamheid. Levendig is het kernwoord voor Kwintijn. En er gebeurde nog veel meer spannends. Directeur Clarina Streuer timmerde flink aan de weg in 2021: bekijk hier haar verhaal.
Het verhaal van Dijkzicht, Welsum
Deze kleine school met 28 kinderen is sinds 2021 gevestigd in een prachtig nieuw dorpshuis. Hoe ze die verhuizing aanpakten? Directeur Claudia Diepstraten blikt terug in deze video op deze unieke school aan de IJssel.
Het verhaal van de A. Bosschool, Wesepe
In Wesepe heeft deze dorpsschool een centrumfunctie. Heel herkenbaar voor de nieuwe directeur: Gery Bisseling. Hij vertelt hier over zijn ervaringen
Het verhaal van De Wije, Wijhe
Directeur Gery Bisseling startte in Wijhe in maart 2022. Hij voelde zich heel welkom en noemt het een ‘warm bad’. De Wije is in 2021 als een fusie van twee scholen ontstaan. Ook een nieuwe start dus. Wat bracht 2021 allemaal teweeg?
De Mare
Stichting openbaar basisonderwijs Salland